У нашому Університеті студентське самоврядування — Студентський Сенат — був створений 27 квітня 2006 року. До першого складу було обрано 25 студентів від всіх факультетів.

Студенстький Сенат ХНУМГ Студенстький Сенат ХНУМГ

За 10 років розвитку було обрано пять голов самоврядування, а саме: Бібік Наталія Валеріївна, Тимченко Сергій Павлович, Кайданник Оксана Борисівна, Вершиніна Дарина Миколаївна, Гаруст Аліна Юріївна, Федорова Олександра Ігорівна.

З року в рік розвивається і вдосконалюється студентське самоврядування, зміцнюються демократичні традиції і норми загальносвітової культури. Важливу роль в цих процесах відіграє Студентський Сенат, який проводить багатовекторну діяльність з незмінною кінцевою метою — створити студентам сприятливі умови для навчання, проживання в гуртожитках, дозвілля і особистісного гармонійного розвитку.

Студентське самоврядування — це права і можливості студентів вирішувати питання навчання і побуту, захист їх прав та інтересів, а також можливість брати участь в управлінні вищим навчальним закладом.

Завдяки існуванню студентського самоврядування в Університеті можна вирішувати проблеми у взаєминах, як між студентами, так і між адміністрацією Університету і студентами.

Основними завданнями органів студентського самоврядування є:

  • забезпечення і захист прав інтересів студентів;
  • сприяння навчальній, науковій та творчій діяльності студентів;
  • створення різноманітних студентських гуртків, об'єднань, клубів за інтересами;
  • організація сотруднічевства зі студентами інших ВНЗ і молодіжними організаціями;
  • сприяння створенню відповідних умов для проживання в гуртожитках та відпочинку студентів;
  • забезпечення інформаційної, правової, психологічної та іншої допомоги студентам. 

У 2017 році Студентський Сенат почав роботу з гуртожитками Університету: розробили і прийняли «Положення про студентську раду гуртожитку», провели вибори активу Ради гуртожитків, врахували побажання студентів при складанні графіка відвідувань і багато іншого. Кожен студент, який мешкає в гуртожитку, може бути впевнений, що його почують і підтримають в будь-якій ситуації.

Одним iз найяскравіших заходів зими-2017 був «Зимовий благодійний бал-маскарад», в якому взяли участь: адміністрація, викладачі, студенти нашого Університету, Ліцею будівельних технологій, Харківського Національного університету цивільного захисту України, батьки учасників.

40 пар дебютантів виконали чарівний святковий вальс. Протягом двох місяців вони відпрацьовували свою майстерність на танцювальному майданчику. Також у рамках програми був проведений благодійний аукціон картин. Всі зібрані кошти будуть направлені на оформлення художньої майстерні Ліцею будівельних технологій для учнів з особливими потребами. Сподіваємося, що цей казковий захід стане однією з багатьох гарних традицій нашого Університету.

Також ми беремо участь в таких загальноміських та університетських заходах, як: наукові пікніки, Ніч науки, спортивні марафони, ярмарки студентських можливостей, студентські форуми тощо. Тісно співпрацюємо з Молодіжною Радою при Харківському міському голові, разом втілюємо в реальність проекти, де кожен студент може розвинути в собі лідерські якості, творче мислення, організаторський хист.

Приєднуйся до нас у соцмережах:

Сенат ХНУМГ на Фейсбук Студенстький Сенат ХНУМГ